Les capitals europees de la cultura 2009

De la ciutat austríaca de Linz, en sabem que està lligada a la biografia de personatges com Bruckner o Kepler. També és el sobrenom d’una de les simfonies de Mozart, la 36. I aquest any és, juntament amb Vílnius (Lituània), la Capital Europea de la Cultura.

Una celebració que està resultant força discreta o, si més no, aquí no arriben gaires notícies ni de l’àmbit cultural, ni específicament del musical. Dues úniques excepcions: el reportatge (retallat) que es va emetre per televisió a la mitja part del Concert d’Any Nou de Viena l’1 de gener, i l’estrena fa poques setmanes de “Kepler” (vídeo), l’última òpera de Philip Glass, que va tenir, segons sembla, una bona acollida per part del públic. Vílnius no ha tingut tanta sort…

El projecte de les Capitals Europees de la Cultura va néixer l’any 1985 i actualment la llista la formen únicament ciutats de la Unió Europea. L’any 2010 no seran dues sinó tres les ciutats “afortunades”: Pécs (Hongria), Essen (Alemanya) i Estambul (Turquia).

Una iniciativa, aquesta de la capitalitat cultural, que potser s’hauria de replantejar perquè no té ni la difusió, ni la repercussió necessàries.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s