John Eliot Gardiner, l’altre malalt de Bach

De malalts de Bach segur que n’hi ha molts. De fet, jo en conec un parell que són “malalts bachians crònics”. Un dels més actius és, sens dubte, el director anglès John Eliot Gardiner, una de les grans debilitats musicals de L’apuntador.

L’any 2005 Gardiner va crear la seva pròpia discogràfica i li posà com a nom Soli Deo Gloria (Només Glòria a Déu), les paraules amb que Johann Sebastian Bach firmava les seves partitures. L’objectiu principal era el de poder editar la integral de les cantates bachianes, cosa que no havia pogut fer amb la seva discogràfica de tota la vida. Amb molt poc temps, Soli Deo Gloria s’ha convertit -gràcies a uns excel·lents enregistraments, la personalitat del seu impulsor i a un disseny gens convencional- en un dels segells de referència del món del clàssic.

S’acaba d’editar una nova gravació dels ‘Concerts de Brandenburg‘ i segueixen sortint discos de cantates i ara també de simfonies de Brahms. Val la pena fer una visita per la pàgina web de la discogràfica i sentir alguns fragments (sencers) dels discos. Cal tenir, això sí, instal·lat el reproductor Real Player.

A casa nostra, la distribució la fa Diverdi.

John Eliot Gardiner

Anuncis

4 responses to “John Eliot Gardiner, l’altre malalt de Bach

  1. Una GRAN molt GRAN noticia.

    FERRAN i JAUME (malalts de Bach)

  2. Aquesta malaltia, benaventurosament és comuna i no necessita vacunes.
    Excel·lent noticia i que n’aprenguin les discogràfiques de tota la vida, ancorades en fabricar estels d’un sol disc o en col·locar a la llista dels més venuts el darrer disc del divo mediàtic de torn.

  3. Jo també sóc malalt de Bach i molt Gardinista!

    gràcies per la notícia

  4. Gràcies per l’informació, PereAndreu!!!! He estat visitant la pàgina web , molt bona!!! Ara estic pensant a suscriure’m per anar rebent les Cantates 🙂 A més no afegeixen despeses d’enviament. Jo ja en tenia algunes per ell, però m’encantaria tenir-les totes!!! Bon cap de setmana!!! (demà vaig a escoltar Leonhardt!!!)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s