El nou orgue de Montserrat

La inauguració oficial serà demà dissabte, a les 6 de la tarda, amb la benedicció que en farà el P. Abat Josep M. Soler. Ja podem veure, però, quina cara fa el nou orgue de la Basílica de Montserrat, gràcies a la fotografia que ens ha fet arribar l’Òscar Bardagí, el cap de premsa del monestir. En l’acte, que coincidirà amb l’ofici de Vespres, hi participaran diferents organistes vinculats al monestir i també l’Escolania de Montserrat, dirigida per Bernat Vivancos.

El concert inaugural es farà d’aquí a una mica més d’un mes, el 25 d’abril, hi participarà l’Orfeó Català i podrà seguir-se en directe per Televisió de Catalunya.

Algunes dades del nou instrument. S’ha construït a Collbató, en els tallers de Blancafort. Orgueners de Montserrat. Té 4.242 tubs, fa 12,5 metres d’alçada i 5,5 d’amplada, i pesa uns 12.000 quilos. En total, han calgut més de 22.000 hores de treball per fer possible un orgue elaborat de manera totalment artesanal, que compta amb quatre teclats manuals i un de pedal. A més, té 63 registres (combinacions de tubs segons la seva naturalesa i sonoritat).

4 responses to “El nou orgue de Montserrat

  1. Hem de pereginar a Montserrat, amb l’excusa d’un bon concert d’orgue de Bach, quan serà això?

  2. Hola Kalamar!

    Crec que no haurem d’esperar gaire perquè em sembla que volen establir alguna mena de cicle de concerts, crec que els diumenges a la tarda.

    Miraré d’esbrinar-ho…
    Gràcies pel comentari!

  3. hola, voldrís saber si ja s’ha possat el esmenat cicle de concerts de l’orge, i si te algún calendari d’audicions. Salutacions i gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s