Els contemporanis i els instruments de Chopin

El segell Brilliant ens ha acostumat des de fa temps a bons reculls discogràfics, ja siguin monogràfics sobre un determinat compositor, gènere, instrument o intèrpret. I, a més, bé de preu.

No fa gaire que han presentat un cofre de sis discos compactes, coincidint amb el bicentenari del naixement de Frédéric Chopin. El títol, ‘Chopin. His contemporaries and his instruments’ (Chopin, els seus contemporanis i els seus instruments). La característica principal del recull és que les versions de les diferents peces que l’integren, han estat enregistrades amb pianos històrics de l’època del compositor polonès: Broadwood, Érard, Graf i Pleyel.

El primer disc inclou tots els nocturns de John Field, considerats els precedents directes dels que va escriure Chopin. Els dos discos següents contenen precisament la integral dels nocturns de Chopin. El quart, un recull de nocturns escrits per compositors contemporanis (i la majoria poc coneguts) del músic polonès com Pleyel, Clara Schumann, Kalkbrenner, Lefèbure-Wély, Edmund Weber, Alkan, Glinka, Szymanowska i Dobrzynski. El cinquè disc conté obres primerenques de Chopin i l’últim, obres d’autors com el mateix Chopin, Weber (‘Sonata núm. 3′), Alkan i Liszt (selecció d”Estudis d’execució transcendental’), a càrrec de diversos intèrprets.

Bart van Oort és el protagonista dels quatre primers discos i Constantino Mastroprimiano interpreta les obres de joventut de Chopin.

Bon recull i bona manera d’endinsar-nos en la banda sonora de Chopin i de la seva època.

Anuncis

One response to “Els contemporanis i els instruments de Chopin

  1. Oh, gràcies. De petita Chopin era el meu músic preferit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s