Carlos Kleiber, 80 anys

Hi ha directors que malauradament mai podrem veure dirigir en directe. Noms mítics que han desaparegut: Bernstein, Karajan, Celibidache… o Carlos Kleiber, entre molts altres. Per sort, conservem d’ells alguns dels seus enregistraments sonors i videogràfics.

Carlos Kleiber, fill del també director Erich Kleiber, va ser un personatge singular, perfeccionista i amant d’un repertori reduït. Va morir el 2004 a Eslovènia -on està enterrat- i enguany hauria fet 80 anys. Per aquest motiu, el segell Deutsche Grammophon acaba de presentar una caixa de 12 discos compactes que inclou algunes de les seves gravacions més recordades: les Simfonies núms. 5 i 7 de Beethoven, la Quarta de Brahms, les Simfonies núms. 3 i 8 de Schubert i quatre títols operístics sencers: La Traviata, Der Freischütz (El caçador furtiu), Tristany i Isolda i Die Fliedermaus (El ratpenat). No és una integral exhaustiva, però sí un bon recull per acostar-nos al gruix dels enregistraments d’estudi d’un dels més grans directors del passat segle XX.

Paral·lelament, el segell groc ha editat una altra caixa, en aquest cas de 10 DVD del mateix director, que inclou algunes òperes, simfonies, i també els antol·lògics Concerts d’Any Nou de Viena del 89 i del 92.

Anuncis

4 responses to “Carlos Kleiber, 80 anys

  1. Gràcies

  2. Carlos Kleiber!!!!! Jo hagués fet una nit de cua per poder tenir una localitat i veure’l en directe. Amb això pots calibrar com m’agrada aquest director, de qui fa anys provo de trobar un enregistrament d’una ELECTRA editada per Testament. En va fer dues, però aquesta està exhaurida.

    L’estoig no me’l compraré, ho tinc tot, fins on jo sé, d’aquest director.

    Bé, solament és un comentari, fruit de la meva admiració.

  3. Pensava que el Rosenkavalier era un dels seus forts i aquí no surt. O potser destaca la versió del seu pare?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s