Compte enrere per la Sala 4 de L’Auditori

Des del departament de premsa de L’Auditori m’informen que la Sala 4 estarà enllestida ben aviat. L’altre dia passava pel carrer de Ribes i realment li deu quedar ben poc per que s’acabin les obres. No podrem dir que L’Auditori ara ja estarà acabat perquè, de fet, aquesta sala no estava prevista en el projecte inicial. Ha estat l’altíssim nivell d’ocupació de les altres tres sales el que ha motivat la construcció d’aquesta sala annexa. Pels responsables de l’equipament “L’Auditori és un edifici viu, i a mesura que sorgeixen noves necessitats, es fan ampliacions o canvis”. No em sembla malament: adaptar-nos als temps que vivim i treure el màxim profit dels recursos.

Aquí teniu unes quantes dades de la nova sala:
El projecte, que manté el concepte arquitectònic de l’edifici, és de Rafael Moneo i Lucho Marcial. Farà aproximadament 208 m2. Hi assajaran els grups residents de L’Auditori com la Banda Municipal, el Quartet Casals o el grup BCN 216, entre d’altres. També farà de sala d’actes de l’ESMUC en la presentació de projectes finals de carrera i s’hi celebraran concerts de petit format. Aquest espai, situat a la planta baixa i al soterrani, té una capacitat de 168 persones, en grades telescòpiques, que es podran recollir, i l’escenari tindrà una superfície de 80 m2, extensibles.

A més, a la primera planta hi haurà un espai polivalent de 165 m2. Aquí s’hi podran fer conferències, taules rodones, rodes de premsa, recepcions o càterings, i fins i tot pot convertir-se en ludoteca infantil. A la segona planta hi haurà una terrassa d’ús públic.

Anuncis

4 responses to “Compte enrere per la Sala 4 de L’Auditori

  1. Uberto Bandini

    Company, d’això que tu en dius “adaptar-nos als temps que vivim, etc.” jo en dic falta de previsió o improvització. Potser per això el teu discurs em sembla tan candorós o tan políticament correcte.

    • Respecto el teu comentari i tens raó que en aquella casa tot ha anat sempre amb retard i molts cops ha semblat que les coses es feien sobre la marxa. Per això m’alegra saber que rectifiquen i s’intenten solucionar els dèficits i, en una mica més d’un any -en els temps en que vivim té mèrit-, han construït aquest equipament que, a priori, sembla que pot resoldre una sèrie de mancances. Intento mirar el got mig ple, només això…

  2. Moneo és un gran arquitecte i segur que l’ampliació no semblarà un simple afegit. Per fi s’ha completat la nostra “illa de la música” amb tants usos diferents i una forma contundent i clara. Tant de bo les nostres autoritats encarreguéssin els nostres equipaments a arquitectes assenyats i no als divos de l’arquitectura internacional.

  3. Retroenllaç: La nova sala ‘Alícia de Larrocha’ de L’Auditori « El quadern de l'apuntador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s