L’OBC comença temporada

Aprofitant l’afició de l’asturià Pablo González, el nou titular de l’OBC, per la bicicleta, ahir dimarts, el Departament de premsa i comunicació de L’Auditori va organitzar una bicicletada i posterior dinar amb un grup de periodistes, per presentar el primer programa de la nova temporada. A la bicicletada hi van participar un grup de persones vinculades a L’Auditori i l’orquestra -encapçalat pel mateix González, Joan Oller (director general de l’auditori) i François Bou (gerent de l’OBC)- i alguns periodistes. Tots vam quedar ben xops.

En el dinar posterior (que vaig seguir via Twitter), vam poder compartir taula amb ells i també amb el compositor Ramon Humet, de qui s’estrenen els dos últims moviments de l’obra ‘Música del no ésser’, en tres concerts: divendres, dissabte i diumenge. Humet estava il·lusionat amb l’encàrrec de l’OBC “perquè he crescut amb aquesta orquestra i per això en l’encàrrec hi ha un component emocional”. Pablo González serà el primer cop que dirigeixi la seva música. A Humet el va descobrir poc després de fitxar per l’OBC: “vaig demanar música d’autors d’aquí, em va agradar la seva música i per això li vam fer l’encàrrec”. El músic asturià pensa que l’obra que s’estrenarà és “atemporal, lluminosa, colorística, barreja de francès i oriental, i molt meditativa”. El director pensa que pot agradar al públic, no és música difícil però “ens hem de deixar portar pels sentits, no buscar un fil argumental”.

A banda de l’obra d’Humet, també hi sonarà el ‘Preludi a la migdiada d’un faune’ de Claude Debussy, i la ‘Simfonia núm. 7 ‘Leningrad” de Dmitri Xostakóvitx, un compositor de qui González ha dirigit força les simfonies núms. 5 i 10, però mai ‘la Setena’*.

El concert de divendres serà enregistrat per TV3 i el de diumenge Catalunya Música l’emetrà en directe.

D’altra banda, Joan Oller va explicar que els abonaments a l’orquestra han baixat -de 10.311 a 9.602-, i que cada vegada hi ha més tendència a fer abonaments a la carta i temàtics.

Per la seva part, François Bou, el gerent de l’orquestra, comentava que una de les prioritats d’aquesta temporada és resoldre la vacant de concertino i per això treballaran intensament amb 3 concertinos invitats. També va explicar que estan treballant el tema de les gires (pensen en Àustria i París-Brussel·les-Luxemburg, i fins i tot l’Àsia) però depenen del pressupost. Per Bou “seria ideal que un grup d’empresaris acompanyessin l’orquestra i aprofitessin per fer negocis”. El gerent enten que l’OBC hauria de ser “una embaixadora cultural, política i econòmica de Catalunya”.

Tant de bo sigui una bona temporada…

*Per ampliar la informació sobre les obres, i en general sobre el concert, podeu fer clic AQUÍ i descarregar-vos el programa de mà.

2 responses to “L’OBC comença temporada

  1. I ahir, finalment, vam tenir el primer concert. Pablo González ja em va agradar molt amb el concert amb l’OSV amb una memorable Simfonia “Del nou Món” de Dvorák. Ara, amb Debussy (sobretot) i amb Xostakòvitx, em reafirmo en la meva opinió. Llàstima de l’obra de Ramon Humet, poc interessant entre els dos monstres que la flanquejaven.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s