La JONC en perill

Un dels projectes musicals més potents nascut aquests últims anys a Catalunya ha estat la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (en origen, JOSC). Fins ara era una entitat autònoma, que gestionava diversos grups (Alevins, JONC, JONC-Filharmonia), i movilitzava joves músics de Conservatoris i Escoles de Música d’arreu del país. Les retallades sembla que arriben de nou a la cultura: es vol disoldre la Fundació JONC i integrar el projecte dins de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), que el gestionaria a partir d’ara. D’acord, no desapareix, però deixa de ser una entitat autònoma i semblar clar que no podrà seguir fent la mateixa activitat. Fa només uns mesos desapareixia l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, una altra formació que donava sortida als joves instrumentistes del nostre país. Seria imperdonable que ara ho fes la JONC. Cada vegada hi ha més músics i millor formats a casa nostra, i necessitem més orquestres, no a l’inrevés.

Els mitjans de comunicació ja han començat a fer-se’n ressò. En aquest sentit val la pena recuperar els articles d’Antoni Ros Marbà al diari El Periódico i el de Xavier Antich a La Vanguardia. També us recomano el comentari que Víctor Solé ha penjat al seu blog.

A Facebook ja s’han creat dos grups, ‘Salvem la JONC‘ i ‘El govern finiquita la JONC‘, per que la Conselleria d’Educació es replantegi la seva decisió.

Demà dijous, a les 18h, hi ha prevista una manifestació-concert a la Plaça Sant Jaume, on es llegirà un manifest i s’interpretaran un parell de peces, entre les quals ‘El cant de la senyera’. Als músics se’ls convoca una hora abans.

Us deixo el vídeo que van fer per celebrar el 15è aniversari d’aquest projecte nascut el 1993, on us fareu a la idea del que han fet durant aquest temps…

2 responses to “La JONC en perill

  1. josep maristany pujol

    Necessitem tantes i tantes coses… s’acaben els calers, hi han restriccions que afecten, com sempre, als que més ho necessiten, els que ho fan amb mes il.lusió. Si seria realment una gran pena, no sols per a vosaltres, amics de la JONC que, fosos entre altres institucions acabessiu perdent la vostra personalitat, la vostrra manera de fer, la vostra joventut, la vostra il.lusió. Procurem entre tots que això no sigui aixis. Depen,un xic de cadascú de nosaltres… Endavant i a lluitar pel que estimem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s