documental + concert

No hi ha dubte que un documental que prepari l’audició d’una obra, ajuda a una major comprensió d’aquesta. Ja fa temps que el segell EuroArts aposta per aquest format. No fa gaire que ha recuperat alguns enregistraments de concert que ja havien comercialitzat en DVD, i els hi ha afegit un documental d’encara no mitja hora de durada.

El reportatge ens ajuda a entendre el moment en que la composició va ser escrita i també ens situa cadascuna de les parts que integren l’obra.

Ara, s’han editat tres volums dedicats a Beethoven (Simfonia núm. 5, versió de Claudio Abbado amb la Filharmònica de Berlín), Bruckner (Simfonia núm. 8, amb Pierre Boulez i la Filharmònica de Viena) i Mahler (‘Simfonia núm. 5’, novament amb Abbado però ara amb l’Orquestra del Festival de Lucerna). Tots tres DVDs porten subtítols en castellà.

6 responses to “documental + concert

  1. Es esplendit aquest tipus de iniciatives doncs el problema mès important de la Classica en general es la manca de pedagogia amb la gent que diu que no li interessa,he comprobat personalment que quan la gent sap de que va una obra o una opera la cosa canvìa i molt.

  2. Com m’agradaria veure-les per la nostra tele pública! una mica menys de fútbol i força més música a hores normals…

  3. Y se pueden encontrar ya a la venta?

  4. Encontré los 3 DVD: Beethoven, Bruckner, Mahler. Acabo de escuchar el de la 5ª Sinfonía de Beethoven, y como he disfrutado de la audición!!!
    Primero, te van comentando la obra y la orquesta interpretando lo que te explican. Luego ves ya la sinfonía completa, y como es tan espectacular… Vamos, que me he quedado en las nubes. He visto los trailers de las otras 2, pero antes de verlos necesito “saborear” bien esta que he oido. Me ha encantado.

  5. Retroenllaç: La Sorpresa de Haydn « El quadern de l'apuntador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s