The Collector’s Edition 2

La bona acollida que va tenir el cofre de 55 discos que el segell Deutsche Grammophon va presentar l’any passat, coincidint amb el seu 111è aniversari, ha estat el que ha motivat, de ben segur, l’edició d’aquest segon volum. Aquí hi tenim un disc més, però en termes generals segueix la fòrmula de l’anterior. Per tant, no estem parlant d’una retrospectiva del segell groc, sinó d’una selecció d’alguns dels seus enregistraments. En aquest sentit, cal dir que només hi ha un disc anterior al 1950: la majoria dels registres són dels anys setanta del segle XX cap endavant. Hi podem trobar, fins i tot, un parell de presentats l’any 2009.

Evidentment, hi ha gravacions d’aquelles que cal tenir en qualsevol discoteca: la ‘Carmen’, de Claudio Abbado; ‘La Traviata’, de Carlos Kleiber; el Mozart de Böhm, el Debussy de Boulez, el Txaikovski de Mravinsky, el Bruckner de Jochum, el Schumann de S. Richter o el Mahler de Bernstein. Bona part d’aquests músics ja hi eren en el primer volum, amb altres enregistraments. Potser hauria estat bé d’incloure noms que no hi surten en cap dels dos (Oistrakh, Mackerras, Tureck, Orpheus Chamber Orchestra…) o, fins i tot, haver-hi posat algun dels discos que ens van deixar Richard Strauss o Paul Hindemith, dirigint les seves pròpies obres.

El que sí que hi destaca és una presència important d’artistes dels que anomenaríem ‘de futur’: Blechacz, Dudamel, Garanca, Ott, Wang…

En tot cas, és un recull de garanties per qui vulgui una variada selecció musical, a càrrec d’alguns dels grans intèrprets i directors d’aquestes últimes dècades. El preu estaria a l’entorn dels 90€.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s