La (genuïna) Torre del Trobador

Amb el tren d’alta velocitat no hi ha dubte que les distàncies són més curtes. Aquests últims dies he tingut ocasió de visitar Saragossa, una ciutat que fins ara havia estat lloc de pas i que, finalment, he pogut veure amb tranquil·litat. No seria el que en diríem el prototip de ciutat plena d’atractius turístics, però hi ha llocs i edificis que val la pena conèixer. És el cas del Palau de l’Aljaferia, seu de les Corts d’Aragó -és a dir, del Parlament aragonès- des del 1987. L’any 2001 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Es tracta d’un edifici que combina estils arquitectònics i artístics d’èpoques diverses, com ara el musulmà, el mudèjar o el gòtic. Ben conservat, ben restaurat, val la pena observar especialment els sostres de fusta policromada d’alguns salons.

Una de les parts més antigues de l’edifici és La Torre del Trobador. Aquí, Antonio García Gutiérrez situa ‘El trovador’, l’exitosa obra teatral del 1836, que Giuseppe Verdi convertiria en òpera -‘Il trovatore’- 17 anys després.

4 responses to “La (genuïna) Torre del Trobador

  1. Hola! De Verdi a mi m’encanta La traviatta! És curiós veure com la tradició dels trobadors va tenir tant de ressó en la cultura europea incloen-t’hi la música.

    Gràcies per la recomanacio 😉

  2. Un marc d’excepció.

    Oriol López

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s