L’art del piano · 9

Ja fa dies que em voltava pel cap recuperar apartats del blog com L’art del piano o Anuncis. La felicitació que ha penjat el segell discogràfic Harmonia Mundi en la seva pàgina del Facebook, per desitjar el Bon Any, ha estat l’excusa perfecta. M’ha fet pensar en aquells pianos antics que hi ha encara en moltes cases. El pas del temps canvia el color de les tecles i es desafinen, però allà estan, esperant algú que els hi retorni la vida.

7 responses to “L’art del piano · 9

 1. Jo tinc un d’aquests pianos antics, un de fusta de la marca Cherny, ja té 30 anys, l’havia tocat ma germana, el meu germà bessó, ma mare, la meva neboda gran… És un piano amb molta història.

 2. Sento dir que el cherny com tants pianos chinesos o rusos son de pèsima qualitat. pertanyen a una èpoque en que es varen importar pianos que no tenien res a veure amb els que es fabricaven a Barcelona (23 marques) per marques extrangeres. Chassaigne Freres, Maristany, Perramon etc. fa 40 anys que afino pianos y parlo per experiencia. Per desgrasia avui ja no hi ha fabricació ni venda. Els pianos digitals estàn guanyant la partida.

 3. depent de molts factors, la tapa harmónica, i el clavillat, si aixó està fet mal be, no cal cap despessa. en quant a la maquinaria o teclat, un bon especialista te solucions.

 4. Distingit senyor Jordi Cabezudo:

  A casa meva, no teníem massa diners, i ma mare va comprar el piano,
  perquè tant la meva germana com el meu germà van decidir estudiar aquest instrument. No hi entenc en marques de piano, el que sí sé és que malgrat que el Cherny no sigui dels més bons, gràcies a ells tota la família hem gaudit de moments en què ma mare, o ma germana o el meu germà, i a la seva manera la meva neboda ens han ofert moments musicals.

  Salutacions cordials.

  • jo no parlo de sentiments, parlo com a tècnic. I aquesta marca com tantes altres semblants son de péssima qualitat, de totes maneres el felicito per la funció que vostés li ha donat.

 5. Xavier Martínez

  Hola,
  tinc un piano Mayol Rocky & Cº Barcelona de paret, crec que és bastant antic pero no sé si es tracta d’un bon piano, me’l varen regalar ja fa uns 8 anys. Algú sap alguna cosa sobre aquesta marca, qualitat, de quina èspoca és?…
  Agrairia alguna resposta
  Gràcies

  • hi ha quantitat de marques d’aquesta època, i aquesta no ès de les més conegudes, pensi que els propis treballadors d’una firma podien montar el seu propi taller i construir un piano amb una marque desconeguda i que tenia una breu vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s