La dansa

Avui arriba a les sales de cinema catalanes ‘La danza‘, una pel·lícula documental que protagonitza el Ballet de l’Òpera de París, un dels més prestigiosos del món. El director Frederik Wiseman ens endinsa en l’activitat habitual de la institució. Sobretot el que veiem són les classes de dansa i els assajos, i també alguns fragments de muntatges, tant clàssics com moderns. No hi ha veus en off, només sentim el que es diu, tant a l’escenari com a les sales d’assaig, així com les converses de despatx i telefòniques de la directora artística Brigitte Lefèvre. També ens porta per algunes dependències de la institució com ara la sastreria, les sales de maquillatge o la perruqueria.

Aquest seguiment del dia a dia ens fa descobrir el funcionament i les problemàtiques del ballet parisí, així com el grau d’exigència i dedicació que demana aquesta disciplina artística.

Interessant em semblen els consells que Lefèvre dóna a una jove ballarina en el seu despatx: “Pots aprendre molt observant els altres. No és bo ser massa autocrític, ni tampoc criticar als demés. Però pots mirar i aprendre coses interessants d’altres artistes (…). Però has de ser tu mateixa”.

Cal dir que és un documental llarg, -diria que excessivament llarg: més de dues hores i mitja de durada-, recomanable especialment per a la gent vinculada d’alguna manera al món de la dansa.

No serà l’última proposta relacionada amb el ballet que tindrem a la cartellera cinematogràfica aquestes primeres setmanes del 2011. Aviat s’estrenarà també ‘Cisne negro‘, protagonitzada per Natalie Portman, que encarna una ballarina obsessionada amb la seva professió.

Anuncis

3 responses to “La dansa

  1. No hi ha una disciplina artística i competitiva tan dura com el Ballet. Espero que això estigui ben explicat al documental. Si tot és bonic i lleuger, potser no la veig. De la peli de Portman diuen que ella ho va passar molt malament, fent-la..haurem d’averiguar per què. Gràcies per aquest avís doble!

  2. Moltes gràcies per la recomanació, Apuntador! Tindré en compte aquesta pel·lícula, sobretot perquè jo durant molts anys he fet dansa clàssica, jazz, claqué, swing, he ballat de tot. Ara no podria dedicar-me a ballar com ho fan els professionals.

    Bon cap de setmana 😉

  3. Gràcies una vegada mes per aquest Apunt.Procuraré anar al cinema.La Dansa m´apassiona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s