Les músiques de la Reforma i la Contrareforma

Ricercar torna a endinsar-se en el seu catàleg (i també en el d’altres segells discogràfics) per oferir-nos un volum temàtic. Si fa uns mesos publicaven una completíssima Guia d’instruments antics, de l’Edat Mitjana al segle XVIII, aquesta vegada la selecció gira a l’entorn de la religió, a partir de la Reforma (luterana, calvinista i anglicana) i la Contrareforma (catòlica). Tornen a ser vuit discos, que contenen en conjunt més de deu hores de música.

Música, gairebé en la seva totalitat, del Renaixement i del Barroc, on no hi falten autors com Palestrina, Lassus, Tallis, Buxtehude, Schütz o Bach. Aquests noms i d’altres de menys coneguts. Potser sorprèn el poc pes que hi té la música Ibèrica, amb mínimes aportacions de compositors tan importants com Tomás Luis de Victoria, o Francisco Guerrero, a més de l’absència incomprensible d’altres com Cristóbal de Morales.

Tenim exemples de tota mena de gèneres religiosos: misses, motets, salms, himnes, oratoris, passions, cantates, i també música instrumental. Un compendi, en definitiva, que no deixa de ser una mena d’enciclopèdia sonora d’una època.

A més de la música, també s’inclou un llibre que conté diverses il·lustracions en color i un text explicatiu de Jérôme Lejeune, el fundador de Ricercar. Aquest escrit es pot llegir en diversos idiomes, però no en castellà. Per aquest motiu, Diverdi, el distribuidor del segell a Espanya, n’ha fet una traducció que es pot descarregar gratuïtament des del seu lloc web. Val la pena fer-hi una mirada, independentment de si al final adquirim el volum o no.
.

Anuncis

One response to “Les músiques de la Reforma i la Contrareforma

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Les músiques de la Reforma i la Contrareforma « El quadern de l'apuntador -- Topsy.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s