Leonardo de Vinci i la música

Dijous de la setmana passada es va inaugurar una mostra sobre la relació de Leonardo da Vinci amb la música. S’hi exposa la reproducció d’una vintena d’instruments de l’artista, realitzada per sis luthiers de diversos indrets del món, a més de facsímils, notes, imatges i textos relacionats amb els seus descobriments i les seves teories musicals. La mostra, organitzada per l’Obra Social d’Unnim, es pot veure al Centre Cultural Unnim de Terrassa (Rambla d’Ègara, 340). És el primer cop que arriba a Catalunya i es podrà visitar gratuïtament fins al 19 de maig. L’horari és de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 21 h, i els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 21 h. Si voleu més informació, feu clic AQUÍ!

La impressió que vaig tenir el dia de l’estrena va ser positiva, tot i que hi he de tornar perquè no vaig tenir temps de mirar-me-la amb detall, especialment els plafons que hi ha a les parets. Aviat s’emetrà un reportatge per Catalunya Música, on podreu sentir les opinions del comissari de la mostra, Alfredo Mergal, entre d’altres. Sapigueu també que, si visiteu la mostra, us podreu endur gratuïtament a casa un llibret de gairebé cinquanta pàgines amb explicacions i fotografies de cadascun dels instruments que s’hi exposen.

Aquí teniu algunes imatges que vaig poder fer moments abans de la inauguració. Si poseu el ratolí sobre de cada imatge, sabreu de quin instrument es tracta.

One response to “Leonardo de Vinci i la música

  1. Retroenllaç: L’exposició sobre Leonardo de Terrassa « El quadern de l'apuntador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s