Enceto una sèrie d’entrades al blog amb motiu dels dos-cents anys del naixement de Franz Liszt (1811-1886). L’aniversari exacte serà el 22 d’octubre.

Fa uns dies vaig poder sentir ‘a la carta’ una interessant tertúlia sobre aquest músic a Ràdio Clàssica (RTVE). La conduïa Luis Gago, de qui ja hem parlat en alguna ocasió, i van intervenir-hi Miriam Gómez-Morán i Yvan Nommick, dos grans coneixedors de Liszt, a més del musicòleg i especialista en la interpretació pianística Luca Chiantore. La conversa és molt amena i es pot seguir perfectament. Es parla una mica de tot: del perquè Liszt deixa de donar concerts de piano amb només 35 anys, de la seva religiositat, de la importància dels instruments de l’època per entendre les seves composicions i, en general, de la complexitat del personatge i dels aspectes més contradictoris.

Vodpod videos no longer available.

Són noranta minuts. Per això, us recomano que us baixeu l’arxiu en mp3 directament al vostre ordinador, fent clic AQUÍ!

Adjunto també la imatge que ha creat Javier Jaén per a una mostra de cartells d’homenatge a Liszt, que s’ha de fer a Hongria pròximament per celebrar l’aniversari del músic.