El bicentenari de Liszt (2)

Els aniversaris musicals són excuses perfectes per les discogràfiques per oferir productes que ajuntin discos d’un mateix compositor. Liszt no és una excepció. Un dels primers volums en aparèixer aquest any del segon centenari del naixement del compositor hongarès ha estat aquesta caixa del segell Brilliant, una firma especialitzada en oferir enregistraments de qualitat notable, molts d’ells descatalogats, a preus assequibles.

Aquest recull està format per una trentena de discos, majoritàriament de piano, i un CD-ROM amb els llibrets explicatius. També hi ha música orquestral (les simfonies ‘Faust’ i ‘Dante’ i els poemes simfònics), religiosa (‘Missa Solemnis’) o d’orgue. A més, hi ha tres discos dedicats a les obres per a piano i orquestra. El gruix de la col·lecció, però, està dedicat a la música per a piano sol: ‘Rapsòdies hongareses’, estudis, transcripcions, etc. També trobem una desena de CD’s d’enregistraments històrics (el més antic és de 1949, tot i que la majoria són de la dècada del 1950) d’intèrprets com Lazar Berman, Alfred Brendel, Evgeny Kissin, Sviatoslav Richter, Emil Gilels…

Tot i trobar a faltar obres com l’oratori ‘Christus’, la ‘Missa Choralis’ o els lieder; em sembla una bona introducció a l’univers musical de Liszt, especialment al pianístic. El preu del cofre és d’uns 40 euros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s