En companyia dels Zapico

Aquests últims dies estic gaudint i força de l’últim treball discogràfic del conjunt Forma Antiqva, un grup especialitzat en música antiga que els germans Zapico -Aaron, Pablo i Daniel- van crear l’any 1998. En alguns dels seus projectes, hi han col·laborat cantants com el contratenor Xavier Sabata o la soprano María Espada. En aquesta ocasió, però, els protagonistes són els instruments, i els membres del nucli principal que forma el grup.

El títol del CD és ‘Concerto Zapico’, i inclou danses dels segles XVI, XVII i XVIII, d’autors espanyols i italians: Domenico Scarlatti, Conte Ludovico Roncalli, Giovanni Girolamo Kapsberger, Santiago de Murcia, Jusepe Ximénez, Bernardo Pasquini, José de Nebra, Diego Ortiz o Antonio Valente. Els Zapico han estat els encarregats de fer la tria i també els arranjaments per poder-les interpretar plegats amb clavecí o orgue, tiorba i guitarra barroca. El resultat és fantàstic i el so, espectacular. Per cert, la gravació es va fer a la Sala de Cambra de l’Auditori Palau de Congressos de Girona. L’edició és del segell alemany Winter&Winter, que a Espanya distribueix Diverdi. El podeu ‘tastar’ a l’Spotify. Aquí teniu l’enllaç directe.

Aquí us deixo el vídeo promocional del disc:

One response to “En companyia dels Zapico

  1. Conocí a los Zapico en la Quincena Musical de san Sebastián, en el año 2007; los acompañaba María Espada. Yo no los había oído antes y me parecieron muy buenos, con mucha vitalidad… Después de eso los he vuelto a escuchar en Radio Clásica. El disco que presenta tiene que ser interesantísimo.
    Conozco al sello Winter & WInter, recomiendo el disco “preludi ai corali”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s