Escoltant Fernando Palacios

Fernando Palacios ja fa molts anys que es dedica a la pedagogia i a la divulgació musical. Ho fa des d’àmbits diversos. A més de responsable de Ràdio Clàssica (2008-10) i creador i presentador de diversos espais radiofònics i televisius, ha publicat llibres i també molts articles sobre música. Ara presenta aquest ‘Hablar de escuchar’, editat per AgrupArte aquest 2011, on recull tot un seguit de textos al voltant del fet d’escoltar.

El llibre, que porta un pròleg del musicòleg, filòsof i poeta Ramón Andrés, està dividit en 24 capítols, tants com articles. Les temàtiques són diverses i també les procedències: des de programes de mà fins a llibrets explicatius per a discos, transcripcions de conferències, textos per a documentals i publicacions diverses.

Són poc més de 200 pàgines que conviden a reflexionar, sobre la música i més enllà. Temes com el perquè de l’èxit dels concerts didàctics, la importància del silenci, música en viu vs música gravada, la tos als concerts, l’escolta, la pedagogia. Visions concretes o genèriques, però sempre argumentades. Una mica calaix de sastre, això sí. Al final, trobem un índex on es detalla la data i la procedència de cadascun dels articles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s