Manuscrits de la Biblioteca de Catalunya

Ja fa uns mesos que us parlava de l’espai zero, amb motiu de la mostra Discòfils. Ara, torno a portar aquest espai de la Biblioteca de Catalunya al Quadern, per comentar una mostra que s’hi pot veure fins a final de mes: Manuscrits i impresos musicals de l’Edat Mitjana i el Renaixement. Es tracta d’una exposició senzilla, de petit format, que ofereix reproduccions d’una selecció de partitures i documents musicals diversos. Sis vitrines contenen el material: Edat Mitjana (1), Renaixement (2 i 3), Edició musical a la Península Ibèrica (4), Impresos musicals en circulació a Catalunya s. XVI (5) i Documents relacionats amb els inicis de la col·lecció de música de la Biblioteca de Catalunya (6).

Destaquen les reproduccions de quatre manuscrits medievals de procedència catalana (s. X-XIII), on es pot comprovar l’evolució en la notació musical; a més de fragments de partitures de Tomás Luis de Victoria, Juan Vásquez, Pere Alberc Vila, Sebastián López de Velasco, Adrian Willaert o Pierre de La Rue, entre d’altres.

L’entrada és gratuïta. L’horari, de dilluns a divendres de 9 a 20 h, i dissabte, de 9 a 14 h. La Biblioteca de Catalunya és al carrer de l’Hospital, núm. 56, de Barcelona.

Si voleu més informació, feu clic AQUÍ!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s