La música de Rota, amb so de cobla

El 2011 és any d’aniversaris musicals. Se’n parla molt de Gustav Mahler i també es programa força la seva música. També Franz Liszt o Tomás Luis de Victoria són autors recurrents aquest any a les temporades de concerts. Hi ha, però, altres aniversaris que potser no estan tenint el ressò que mereixerien. És el cas del centenari del naixement de dos músics vinculats al món del cinema però que van escriure també per a les sales de concert, com van ser Bernard Herrmann i Nino Rota.

Precisament de Rota estic sentint aquests dies el disc que la Cobla Marinada ha editat amb Audiovisuals de Sarrià. Són arranjaments fets per Esteve Molero d’algunes de les músiques que el compositor italià va escriure per a pel·lícules com Il Gattopardo, El padrí, 8 i 1/2 o Assaig d’orquestra, entre d’altres. També s’inclouen dues peces de Francesc Cassú i de Nicola Piovani. I la veritat és que el so de la cobla encaixa perfectament amb aquestes músiques i no li resulta gens estrany. De fet, reconec amb naturalitat certes melodies (i no només de Rota!) interpretades amb el flabiol o la tenora, posem per cas. Arranjaments i instrumentacions imaginatives, fetes amb respecte.

Dijous a la nit seran al Vendrell, al Festival Internacional de Música Pau Casals, on oferiran aquesta música en directe. Mentrestant aquí us deixo el vídeo promocional:

3 responses to “La música de Rota, amb so de cobla

  1. Realment molt bo. Em sembla que em buscaré el disc.

  2. Retroenllaç: Falla per a cobla | El quadern de l'apuntador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s