L’edició Robert Gerhard del C_RG

L’Auditori de Barcelona va acollir fa uns dies la presentació d’una edició especial dedicada al compositor Robert Gerhard (Valls, 1896 – Cambridge, 1970), promoguda per la institució porta el nom del músic de Valls: el Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català (C_RG). Es tracta d’un llibre-CD, format per 7 enregistraments -editats durant la dècada dels noranta pel segell Astrée-Auvidis i fins ara descatalogats-, el llibre Vida i obra de Robert Gerhard, de Josep Maria Mestres Quadreny, i un pòster d’un dels esbossos que Joan Miró va preparar per a l’escenografia del ballet Ariel, del seu amic Gerhard.

Els comentaris explicatius de les obres que acompanyen el llibre-disc són del periodista Javier Pérez Senz i del director d’orquestra Edmon Colomer (els del 6è CD). Les gravacions són a càrrec d’orquestres com la Simfònica de Tenerife, la JONDE o l’OBC. No hi és tot el que va compondre Gerhard però sí una mostra representativa de la seva producció orquestral: les quatre simfonies, els ballets o l’oratori La pesta (The Plague), entre d’altres.

Tant el llibre com els comentaris de les obres estan en tres idiomes: català, castellà i anglès. El volum escrit per Josep Maria Mestres Quadreny, d’encara no tres-centes pàgines, inclou, a banda de la biografia de Gerhard, el catàleg de les seves obres -per gènere o bé en ordre cronològic-, la relació d’escrits i articles que va redactar, així com la bibliografia, un recull d’imatges i documents anexos.

La distribució la fa Harmonia Mundi i el preu del lot és de 72 euros.

Anuncis

One response to “L’edició Robert Gerhard del C_RG

  1. Retroenllaç: Dies de Toldrà « El quadern de l'apuntador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s