Una història de l’orgue en DVD

El segell Art-Haus edita conjuntament en un estoig una col·lecció de quatre DVD -que ja havia aparegut per separat fa uns mesos- sobre la història de l’orgue. Es tracta d’una producció del 1997, dirigida per Nat Lilenstein, que explica no només l’evolució de l’instrument, des dels orígens -cap a allà al segle III aC- fins als nostres dies, sinó també les característiques principals de les diferents parts, registres, tubs o teclats. No és, però, només una aproximació a l’instrument sinó també a la música que li va ser destinada.

Destaca la participació d’organistes importants com Gustav Leonhardt, Marie-Claire Alain, André Isoir o René Saorgin, a qui podem veure interpretant obres d’autors diversos.

Cada documental té una durada d’encara no una hora, i combina les explicacions d’una veu en off o dels diferents organistes i organers amb interpretacions d’obres interpretades amb instruments de característiques diferents. Es pot seguir amb subtítols en castellà.

Aquest és el tràiler del primer capítol:

Anuncis

2 responses to “Una història de l’orgue en DVD

  1. josep maristany pujol

    m’interessa el tema.Jo mateix toco l’instrument.El que passa es que ignoro on i de quina manera puc adquirir els documentals que tinc.L’enllaç que poseu en el vostre comentàri,no em funciona. espero noticvies.

  2. Hola Josep!
    Gràcies per escriure, abans que res. En principi, ho hauries de trobar a l’FNAC o a El Corte Inglés. A veure si tens sort…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s