Tardor de Ballets Russos a CaixaForum

Ja s’ha presentat la programació del curs 2011-2012* de CaixaForum Barcelona, al peu de la muntanya de Montjuïc. Enguany s’inscriu en les celebracions del seu desè aniversari, que arribarà el mes de març.

De les propostes gairebé sempre atractives d’aquest centre cultural, aquesta tardor n’hi ha dues que m’interessen especialment i que tenen relació amb la música. D’una banda, l’exposició i les diferents activitats organitzades al voltant d’aquesta, sobre els Ballets Russos de Serguei Diaghilev (1872-1929). I el mes de novembre tindrem també un cicle de quatre conferències sobre Beethoven, que impartirà el company Joan Vives. Del cicle de xerrades del compositor de Bonn ja en parlarem més endavant. Avui em centro en Diaghilev i la seva companyia de ballet. L’exposició es titula ‘Els Ballets Russos de Diaghilev, 1909-1929. Quan l’art balla amb la música‘ i portarà a Barcelona dos-cents objectes, entre cartells, vestuari, elements diversos de les coreografies, escultures, llibrets, programes, fotografies, maquetes de teatres i pel·lícules documentals, entre els quals n’hi trobem un audiovisual preparat per la Fundació “la Caixa” que repassarà la relació dels Ballets Russos amb Espanya. Artistes, músics i escriptors com Matisse, Picasso, Ravel, Satie, Falla, Prokófiev, Stravinski o Cocteau, entre d’altres, van participar del caràcter innovador de Diaghilev. L’organització és del Victoria & Albert Museum de Londres i es podrà veure a Barcelona entre el 5 d’octubre i el 15 de gener.

Paral·lelament a l’exposició, hi ha previst tot un seguit de cicles de conferències, concerts, dansa filmada, a més d’activitats dirigides a la gent gran i al públic familiar. En trobareu tots els detalls en l’agenda d’aquest quatrimestre, que podeu consultar a través de l’arxiu pdf que tenen penjat a internet. També podeu repassar les programacions dels centres de Madrid, Lleida, Palma, Tarragona i Girona.

* Nota de premsa de la nova temporada d’exposicions a CaixaForum [+]

Anuncis

3 responses to “Tardor de Ballets Russos a CaixaForum

  1. Gracias por la información Pere Andreu. No me lo voy a perder.

    Recientemente vi allí una exposición sobre “Retrats de la Belle Époque” que me gusto mucho.

  2. Us recomano, per experiència, treure les entrades amb força antel.lació (sobre tot les de les conferències), perquè volen. Gràcies apuntador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s