Converses (musicals) a L’Auditori

Nova proposta de divulgació musical, ara impulsada per l’OBC. Després de les xerrades prèvies del cicle Palau 100 -de les quals ja n’hem parlat al Quadern- o de la iniciativa d’Ibercàmera d’oferir classes magistrals i sessions de documentals -que us comentava abans de l’estiu-, per no parlar dels cicles de conferències i activitats que organitzen des de fa anys des de la Fundació “la Caixa” o Amics del Liceu, per citar-ne només algunes, ara és l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya qui organitzarà trobades amb directors i solistes convidats a la seva temporada de concerts.

El primer en estrenar-se serà el director (i flautista) Giovanni Antonini, qui dirigeix l’orquestra en tres concerts aquesta setmana: divendres, dissabte i diumenge. El títol de la conversa és Giovanni Antonini: Barroc i simfonisme, una trobada impossible? i, a banda del músic italià, també hi participaran el pianista solista dels concerts, Nelson Goerner, i Oriol Pérez i Treviño, musicòleg i director general de L’Auditori. François Bou, el gerent de l’orquestra, serà qui moderarà l’acte.

Diu la nota de premsa: “De la mà del mestre Antonini, repassarem el moviment historicista, l’aportació del fundador del Giardino Armonico a una gran orquestra simfònica en tant que gran coneixedor de la música barroca, la influència dels instruments d’època, la relació Mozart-Salieri i l’evolució de la música i les seves variacions“.

El programa del concert és aquest:

SALIERI: La follia di Spagna
MOZART: Concert per a piano i orquestra núm. 15
CHOPIN: Variacions “La ci darem la mano” per a piano i orquestra
MOZART: Simfonia núm. 40

El pitjor, probablement, l’horari. M’expliquen des de L’Auditori que serà sempre -quan es faci- els dijous a les 13.15 h. És obert a tothom, no només a la premsa, però, això sí, cal fer la reserva prèviament (al 93 247 93 00, ext. 363) ja que l’aforament és limitat.

Seria interessant, ignoro si està previst, enregistrar-ho (si pogués ser en vídeo millor, sinó l’àudio) i oferir-ho a través de la pàgina web de l’orquestra, o d’alguna de les xarxes socials de les quals disposa L’Auditori.

Anuncis

One response to “Converses (musicals) a L’Auditori

  1. Sembla una proposta molt interessant, en canvi, tens tota la raó, l’horari és fatal. A veure si ho poden enregistrar i pot gaudir-hi tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s