Ja us comentava ahir que hi havia un parell de novetats ‘clàssiques’ aquesta tardor al 33. La segona, és un nou espai divulgatiu sobre òpera. El títol, Òpera en texans. S’emetrà els diumenges a les 22.15 h, en la franja que fins ara ocupava Una nit al Liceu. Les reemissions seran dilluns a les 23 h i diumenges a les 12 h. Comença diumenge que ve, 2 d’octubre.

El presentador és Ramon Gener.  Aquí teniu una entrevista a Gener, penjada al web de TV3, i us deixo també la informació que van difondre quan van anunciar el nou programa:

Òpera en texans” és un programa pensat per als amants de l’òpera i els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai.

El presentador i ànima del programa és Ramon Gener, cantant d’òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l’ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l’òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil.

“Òpera en texans” –una producció de TVC i Brutal Media dirigida per Xavier Morral- no és un resum de l’òpera ni una classe de música. És un manual d’instruccions per poder entendre l’òpera, una guia de viatge il·lustrada. 

A cada capítol, de mitja hora de durada, es desmuntarà una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible. Com diu Ramon Gener, “volem donar les pistes per poder surfejar una immensa onada de quatre hores de música“.

S’analitzaran títols coneguts i títols no tan coneguts: “Don Giovanni”, “Carmen”, “Tosca”, “Il Trovatore”, “Parsifal”, “El barber de Sevilla”, “Porgy and Bess”, “Turandot”, “El cavaller de la rosa”, “Pagliacci”, “La dama de piques”… 

I després de l’emissió, els espectadors podran continuar gaudint de l’òpera al web del programa, al blog i al Facebook de Ramon Gener, i a l’Spotify d'”Òpera en texans”, amb els millors moments i totes les músiques de cada capítol.