L’univers Bach

Us he de confessar que el segell discogràfic Alpha és una debilitat per a un servidor. Ja ho va ser quan va néixer, a començament de la dècada del 2000. Discos sempre treballats i pensats, ben presentats, amb qualitat, tant en l’enregistrament com en la interpretació.

Ara no fa gaire han presentat un àlbum  de sis CDs, titulat Bach. La chair et l’esprit (que s’ha traduït com Bach. Terrenal i diví), que segueix una mica la línia que Ricercar va encetar fa un temps, i que ja hem comentat algun cop al nostre quadern. En aquesta ocasió, doncs, el centre d’interès és Johann Sebastian Bach.

Cadascun dels discos giren a l’entorn d’una temàtica: instruments de corda, del clavecí a l’orgue, música profana i per a grans conjunts, música religiosa. L’últim disc, titulat Open Bach, és especialment estimulant. Ens acosta un Bach més modern, a partir de transcripcions per a instruments no específicament bachians, com la marimba o l’acordió, o el que ha servit d’inspiració a altres músics. Un viatge sonor, en definitiva. Com diu l’editor, Julien Dubois, a l’introducció, és “una invitació a redescobrir Bach”. Un redescobriment no sistemàtic, a base d’interpretacions diverses, totes de qualitat.

Entre els intèrprets hi trobem noms com els de Café Zimmermann, Gustav Leonhardt o Bruno Cocset, entre d’altres. La majoria dels enregistraments ja van ser editats en el seu moment per Alpha, però també n’hi ha algun d’altres segells “germans”, com Ricercar, Fuga Libera, Zig Zag Territoires o Ramée. Juntament amb els discos, tenim un llibre amb il·lustracions en color, de poc menys de dues-centes pàgines, editat en francès, anglès i alemany, amb articles sobre el compositor i l’època. La distribució al nostre país la fa Diverdi.

Anuncis

3 responses to “L’univers Bach

 1. Eugeni Railler

  Si hi ha una cosa que ‘molesta’ dels vostres comentaris discogràfics són les ganes que feu agafar d’anar a la botiga a buscar el cedé (o els cedés!!!) que ressenyeu… I no pot ser!!!

  Si-us-plau, que n’hi hagi de dolents, per no sentir-nos tan malament…

  A banda d’això. Moltes gràcies per la informació, com sempre.

  • Hola Eugeni,
   Benvingut abans que res i gràcies pel comentari. Miro de penjar el que m’agrada. El que no, miro de no posar-ho i evitar-vos la pèrdua de temps.
   Gràcies de nou i fins (ben) aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s