Un documental, des de dins

Aquesta setmana he tingut la immensa sort de poder seguir de molt a prop l’experiència de l’elaboració d’un documental sobre música. Aquest món, el del documental musical, ja fa molt de temps que m’interessa però fins ara no havia tingut l’ocasió de veure i participar en un de manera activa, i de debò que ha valgut la pena.

El projecte en qüestió és un encàrrec de Ramon Puchades, director tècnic de l’Orquestra Nacional d’Espanya a Igor Cortadellas -responsable del making of i de l’enregistrament dels Gurrelieder de Schoenberg que van gravar l’any 2008 la JONC i la JONDE. Neix de la necessitat de donar a conèixer el moment actual de l’orquestra,  després dels nou anys d’intensa feina que ha dut a terme Josep Pons. I fer-ho, a més, en la preparació d’una de les obres més monumentals del repertori simfònico-coral com és la Vuitena Simfonia de Gustav Mahler.

Han estat hores i hores de gravacions d’assajos, d’entrevistes als músics, a l’staff tècnic i administratiu, de visitar els diferents espais relacionats amb l’orquestra (l’arxiu, el magatzem d’instruments, les oficines, la cafeteria). Viure, en definitiva, el dia a dia d’una orquestra. Allò que el gran públic no veu habitualment. I fer-ho, a més, captant al màxim la realitat del moment, sense artificis.

Dies intensos a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, que continuen encara, a partir d’avui a Viena, on s’enregistraran escenes relacionades amb Mahler. I el més complicat, de tot l’immens material recopilat fins ara, extraure’n una línia narrativa i argumental que enganxi a l’espectador. El resultat el podrem veure d’aquí a uns mesos, en un doble DVD (concert + documental) que editarà Deutsche Grammophon.

Al Facebook he penjat algunes fotos que he pogut fer durant aquests dies. Feu clic AQUÍ!

Anuncis

2 responses to “Un documental, des de dins

  1. Eugeni Railler

    Ja tinc ganes de veure aquest documental! L’enhorabona.

  2. Retroenllaç: Josep Pons torna a casa « El quadern de l'apuntador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s