Només Messies?

D’entrada dir que El Messies de Haendel em sembla una obra extraordinària. És fantàstic que cada any s’interpreti a Barcelona aquest oratori, i tenir l’oportunitat de sentir-lo en directe. D’oferta no en falta. Especialment aquest any. Si ens fixem en el Palau, aquest desembre s’haurà pogut sentir quatre cops, en tres versions diferents: a les temporades de Palau 100 i Promoconcert, i en els dos concerts participatius que organitza l’Obra Social “la Caixa”. A la Basílica de Santa Maria del Mar també hi sonarà tres vegades, en la versió del Cor Lieder Camera i l’Orquestra Barroca Catalana. I encara, a l’Església de Sant Felip Neri, en una proposta que reuneix diverses corals i l’Orquestra Barcelona Filharmonia de l’Orfeó de Sants.

Entenc la il·lusió que fa muntar aquesta obra i cantar-la. També el reclam que suposa per al públic anar a veure un concert amb una peça més o menys coneguda en el programa. Però no només de Messies viu el melòman per Nadal. Hi ha molta més música escrita per a aquestes dates esperant, i de molt bona. I no estic parlant de rareses, d’obres d’autors poc coneguts, sinó dels Bach, Vivaldi, Berlioz, Britten, Honegger, Saint-Säens, Charpentier Corelli, per citar-ne alguns. De concerts, cantates i oratoris de Nadal, o de magnificats, n’hi ha per donar i per vendre.

Només El pessebre de Pau Casals i Joan Alavedra, que sonarà el cap de setmana que ve a L’Auditori, fa de contrapès a tanta oferta de “Messies“. Igual que hi ha altres Rèquiems més enllà del de Mozart, també hi ha música clàssica nadalenca, més enllà d’El Messies.

2 responses to “Només Messies?

  1. Bon dia. Em dic Jordi Frederic i sóc compositor. Abans feia òperes, però ara, amb això de la crisi, em dedico més aviat a l’oratori. Tot i que m’he forrat amb els drets d’execució a Catalunya d’un dels que m’agrada menys, començo a estar-ne fins als nassos, de tanta repetició. Catalans: sapigueu que, fins ara, n’he escrit una dotzena, d’oratoris, i que si no em mateu abans d’avorriment potser us n’escriuré un per a la celebració de la vostra independència –if any–. Rumieu-s’ho bé.

  2. Eugeni Railler

    Pere Andreu, totalment d’acord amb tu. Suposo que és un tema de manca de valentia i de confiança de les entitats programadores… Gràcies pels teus articles en aquest blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s