Començo una sèrie d’articles dedicats a Frederic Mompou, conseqüència del material recopilat fa algunes setmanes sobre aquest compositor, amb motiu del Simposi celebrat a l’ESMUC entre l’11 i 14 de desembre. En aquest primer apunt, us deixo una breu conversa que vaig tenir amb Martí Sancliment, un jove dramaturg català que viu a Berlín i que ha portat el seu interès per Mompou a l’escena. Més a sota, trobareu dos exemples d’Homenatge a Mompou, el projecte de videocreació que esmenta:

[audio http://www.ivoox.com/conversa-amb-marti-sancliment_md_1683369_1.mp3]

Per baixar-vos aquest arxiu de so, feu clic AQUÍ!

Homenatge a Mompou és una breu producció de video-dansa realitzada plenament a la ciutat de Berlín entre febrer i abril de 2012 a iniciativa de Martí Sancliment i a partir de les seves reflexions entorn la música de Mompou i la seva relació amb l’espai exterior i interior, les ressonàncies corporals, la intimitat i la universalitat del seu missatge i música.

L’espectacle pretén corporeitzar de la manera més simple, concreta i sincera el que la música de Frederic Mompou pot proposar-nos, això és una experiència de senzillesa, puresa, ingenuïtat i essencialitat, conceptes tan bàsics per al gaudi de la nostra realitat i el nostre present i tant mancats en la nostra societat.