Les converses entre Casals i Corredor, reeditades

Tot i que el llibre Converses amb Pau Casals, de Josep Maria Corredor, és trobable i continua publicant-se arreu del món en diversos idiomes, feia gairebé quaranta anys (des del 1974) que no apareixia una nova edició en català. Ara apareix  la tercera, a càrrec de Guillem Molla, que n’ha fet la revisió, i surt publicada per Edicions de la Ela Geminada *. Cal destacar que, a la part final, hi  ha un Annex Documental que inclou una desena de cartes inèdites de Casals a Corredor, a més de diverses fotografies de l’arxiu de la família de l’escriptor gironí.

La celebració del centenari de Josep Maria Corredor (1912-19881) ha estat l’excusa perfecta per a reeditar l’extens volum de més de quatres-centes pàgines. Precisament, el Museu d’Història de Girona està preparant una exposició sobre Corredor, que obrirà a l’abril i que permetrà veure algunes de les nombroses edicions que s’han fet fins ara del llibre de converses amb Pau Casals.

Per gentilesa de l’editorial gironina, des d’El quadern de l’apuntador us podem oferir les primeres pàgines del llibre, que inclouen la carta d’agraïment de Pau Casals a Corredor un cop llegeix el manuscrit original, la introducció, i també una carta d’admiració que Thomas Mann escriu a l’escriptor català, mesos abans de la sortida al mercat de la primera edició, en francès, publicada l’any 1955.

Per llegir aquestes pàgines inicials, feu clic AQUÍ!

Es reediten les 'Converses amb Pau Casals'
* Com a curiositat, precisament ahir es complien 100 anys de la introducció de la ela geminada en la nostra gramàtica.

2 responses to “Les converses entre Casals i Corredor, reeditades

  1. Vaig trobar aquest llibre en una botiga de llibre vell i no vaig dubtar gens en comprar-lo. La veritat, em va sorpendre molt. S’hi pot copsar perfectament la dimensió humana, musical i de pensament del sens dubte el més important català universal que em tingut. Es tracta d’un llibre d’àgil lectura amb fragments de gran emoció. Des dels seus inicis difícils com als seus moments de gloria artísitica i de grans vicicituds. Tals com la visita dels oficials nazis a casa seva de Prada per a un interrogatori. També les relacions amb destacats personatges històrics del món de la política, de la música i de l’art del segle XX.
    Hauria de ser un llibre d’obligada lectura per tractar-se d’una molt bona biografia sobre un personatge excel.lent.
    Per això em satisfà molt que algú hagi tingut la pensada i la iniciativa de reeditar-lo i revitalitzar-lo. També per fer-ne el ressó que li correspon.

  2. Gràcies pel comentari, Lluís, i benvingut al ‘Quadern’!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s