CDjoan_manen-violi

Joan Manén segueix sent un personatge tan fascinant i polifacètic com desconegut. Això, de mica en mica, però, va canviant: es van sabent més coses sobre ell, i especialment cada vegada és menys estrany sentir la seva música. Sobretot gràcies a la tasca que du a terme des de la seva creació, ara fa uns tres anys, l’Associació Joan Manén.

Divendres, la Biblioteca de Catalunya va acollir la presentació del primer volum de l’obra per a violí i piano de Joan Manén, editada en disc compacte pel segell La mà de Guido. L’acte consistia en un diàleg entre diversos membres de l’Associació Manén i algunes interpretacions en directe -a càrrec de la violinista Kalina Macuta i el pianista Daniel Blanch– de peces de Manén contingudes en el disc (amb una única excepció, una obra de joventut, de quan el músic tenia 15 anys).

Una estona molt amena, amb molt bona presència de públic, que va despertar l’interès dels assistents, els quals van poder fer alguna pregunta cap a la part final, i posteriorment saludar i comentar amb els protagonistes.

Val la pena destacar l’empenta de l’Associació Manén, i les ganes de tirar endavant iniciatives per a recuperar i difondre la música catalana, no només la de Manén. Aquest any, per exemple, segueixen amb la segona edició del cicle de concerts que organitzen a l’Ateneu Barcelonès, i que tenen cada vegada més bona acceptació. A nivell discogràfic, han editat no fa gaire les sardanes escrites per Manén, en la interpretació de la Cobla de Cambra de Catalunya, dirigida per Jordi Molina. Ara presenten aquest primer volum de l’obra per a violí i piano, i tenen més iniciatives discogràfiques de cara al futur.

També hi ha un parell de projectes molt avançats relacionats amb el món audiovisual: un documental sobre la figura de Manén -que es titula Joan Manén, un geni oblidat-, que ha preparat la productora Actiovisual; i un altre sobre l’Associació Joan Manén, que està enllestint la productora MarcialAV.

Per seguir l’actualitat i les novetats relacionades amb Manén i l’associació que porta el seu nom, val la pena que us apunteu aquest blog: http://joanmanen.blogspot.com.

Aquí us deixo una de les peces contingudes en el disc de La mà de Guido: