Un segle d’escultura catalana al MEAM

Aprofitant que per Sant Jordi es presentaven tres nous llibres sobre Wagner, que acaba de publicar l’Associació Wagneriana de Barcelona, vaig tenir l’ocasió de visitar el MEAM (Museu Europeu d’Art Modern), un equipament recent (inaugurat el juny del 2011) situat ben a prop del Museu Picasso de Barcelona.

L’activitat del Museu és diversa, i va més enllà de les arts plàstiques. Des de fa un temps organitzen també un parell de cicles de concerts, un de clàssica i l’altre de blues i estils afins.

Aquest abril han inaugurat la primera exposició temporal -fins ara es podia veure l’exposició permanent d’art contemporani figuratiu del segle XXI-, que han dedicat a l’escultura catalana. Són 300 escultures de més de 80 artistes, des del modernisme fins a l’actualitat. Hi trobem noms imprescindibles d’aquesta disciplina al nostre país: Blay, Gargallo, Clarà, Llimona, Arnau, Mallol, Dalí… Si us agrada l’escultura, visitar aquesta mostra esdevé imprescindible. Es podrà veure fins a final de juny.

A peu d’escala, camí del primer pis on hi ha el gruix de l’exposició, hi trobem una escultura dedicada a Richard Wagner, titulada Monument a Wagner (1912), obra de Julio Antonio, un artista molt lligat a la ciutat de Tarragona i a qui m’agradaria dedicar-li un altre espai en aquest blog més endavant.

Monument a Wagner, de Julio Antonio

One response to “Un segle d’escultura catalana al MEAM

  1. Retroenllaç: L’interès de Julio Antonio per la música | El quadern de l'apuntador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s