Un viatge sonor al 1650

CD Il Spiritillo Brando
A l’entorn del compositor i llautista Andrea Falconieri (1585-1656), el conjunt La Ritirata ha elaborat un estimulant i evocador recorregut per la música instrumental i de dansa de les corts italiana i espanyola de mitjan segle XVII. La selecció inclou vint-i-quatre peces, la meitat de Falconieri; un músic que va treballar tan a Itàlia com a la Península Ibèrica. També hi trobem noms com els de Cabanilles, Ortiz, Jacchini, Castello o Selma y Salaverde, entre d’altres.

La combinació dels diferents instruments, la improvisació que demanen algunes peces i l’enllaç natural entre elles, aconsegueixen de seguida situar-nos en un ambient i una època. Bona música i excel·lents músics, amb el violoncel·lista Josetxu Obregón al capdavant.

A la pàgina web que la discogràfica Glossa dedica a l’enregistrament, hi trobareu tres fragments d’àudio. Aquí sota us deixo també el tràiler promocional:

2 responses to “Un viatge sonor al 1650

  1. Ostres Pere Andreu, què bé sonen me’l compraré

  2. Bona notícia! Aquesta música la podrem sentir en directe a l’estiu: https://twitter.com/Festival_FeMAP/status/334351716818513921

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s