Centre de Documentació Musical de l'Orfeó Català

Dijous vaig tenir l’ocasió de visitar el Centre de Documentació de l’Orfeó Català, per poder elaborar un reportatge radiofònic que va sonar ahir a la nit per Catalunya Música. Vaig tenir l’ocasió de parlar amb Víctor Garcia de Gomar (Adjunt a la Direcció artística del Palau), Marta Grassot (arxivera responsable del Centre) i Laura Espert (bibliotecària).

En el reportatge, que podeu recuperar més a sota, es parla de com s’organitzen l’arxiu i la biblioteca, quins són els documents més destacats, quin tipus d’usuaris reben, i també del procés de digitalització que duen a terme des de fa un temps.

Els primers minuts, però, van ser per tractar una exposició temporal que han organitzat, i que es podrà visitar gratuïtament fins al dia 22 d’octubre, al Foyer del Palau de la Música Catalana. Està dedicada a una figura musical molt vinculada a la història de l’Orfeó Català, com va ser el tenor Gaietà Renom. Dijous, precisament, es complia el centenari exacte del seu naixement. El títol de la mostra és Gaietà Renom. La veu emocionada.

[audio http://www.ivoox.com/ndc-el-centre-documentacio-musical-de_md_2419663_1.mp3]

Reportatge realitzat gràcies a l’ajuda del tècnic Dani Guinot.
Si us voleu baixar l’arxiu en format mp3, feu clic en aquest enllaç!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.