Carlos Mena i el baix Francesc Ortega
Cada nova iniciativa vinculada al Bach Zum Mitsingen, el projecte impulsat per Pau Jorquera i Daniel Tarrida, esdevé un èxit. La mateixa idea que va generar aquesta història, organitzar un cicle per a fer la integral de les cantates de Johann Sebastian Bach en format participatiu, va tenir molt bona acollida ja des del començament. Més endavant vindria el Bachcelona, el primer Festival dedicat exclusivament a Johann Sebastian Bach, que es va fer el juliol de l’any passat a Barcelona i que tindrà segona edició aquest any. I ara, la BecaBach.

Aquesta beca permet a joves cantants interpretar les parts solistes de les cantates programades durant el 2014. Els becats són, per aquesta primera edició, Laia Frigolé (soprano), Eulàlia Fantova (contralt), Pablo Larraz (tenor) i Francesc Ortega (baix).

Divendres i dissabte de la setmana passada van reunir-se per treballar al costat d’un cantant de referència en el repertori bachià, com és el contratenor basc Carlos Mena. Primer va ser una classe magistral i posteriorment van oferir un concert plegats, el dia següent, a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, de Barcelona.

Vaig tenir la sort de poder seguir una part de la classe magistral de divendres i, durant el descans, vaig tenir l’ocasió de parlar amb els diferents protagonistes. De tot plegat en parlàvem ahir a la nit a Catalunya Música, en un reportatge que va sonar dins l’informatiu Notes de clàssica.

[audio http://www.ivoox.com/ndc-la-becabach-del-bzm_md_2966378_1.mp3]

Si us voleu baixar l’arxiu d’àudio, feu clic AQUÍ!

Aquí sota teniu algunes imatges que m’han cedit amablement des del Bach Zum Mitsingen. Són de la classe magistral i també de l’assaig del concert que van fer a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor. Bona feina i per molts anys!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.