Opera Mundi [juny ’15]

Imatge del Facebook d'Una tarda a l'òpera

Nou capítol de l’espai que cada tercer diumenge de mes preparo per al programa Una tarda a l’òpera de Catalunya Música. Una secció d’òpera, internet i noves tecnologies, que titulem Opera Mundi, i que aquest cop ha parlat de The Opera Platform, un nou espai virtual que permet veure òpera en directe i en diferit, de manera gratuïta a través d’internet, gràcies a la iniciativa conjunta de 15 teatres d’òpera i festivals, associats a Opera Europa.

També hem recordat el 150è aniversari de l’estrena de Tristany i Isolda de Wagner, a Munic, a través de tres articles, publicats a Wagnermanía, El País i El Mundo, respectivament.

A més, fèiem referència al Liceu, i a la conferència que sobre l’òpera Don Pasquale de Donizetti, que aquests dies es representa al teatre, va fer fa uns dies el baríton Enric Martínez Castignani. Una xerrada per als Amics del Liceu, que podeu recuperar a través de la seva pàgina web. Sense deixar encara el Liceu i aquest títol, hem fet esment d’un concurs a Facebook, impulsat pel teatre, que posa en joc dues invitacions per veure La Traviata de Verdi.

Hem parlat de Rolando Villazón, en relació als seus seguidors, els villazonistas, per recordar que el seu fantàstic blog -impulsat des de Barcelona per la Teresa Garcia– va tancar ja fa uns mesos, però que podeu continuar estant al dia de l’activitat que genera aquest tenor, a través de Facebook i Twitter. El blog, encara que ja no s’ha actualitza, es pot consultar lliurement. Va estar sis anys en funcionament, i allà hi ha recollida molta informació sobre el cantant.

I, com sempre, hem acabat amb les 3 piulades. Aquest cop hem seleccionat la que va fer el Cronista Errant (Xavier Cester) sobre les 33 modalitats d’abonament que tenen a l’Òpera de Zuric; la del Teatre La Fenice de Venècia, que recordava l’aniversari del naixement d’Isaac Albéniz; i la del cantant Enric Martínez Castignani, que va trobar un peculiar establiment a Sevilla, els dies que era en aquesta ciutat andalusa per a representar-hi Tosca.

Aquests i altres enllaços els trobareu al Facebook d’Una tarda a l’òpera. També us animo a seguir el Twitter del programa. I, evidentment, a recuperar alguns dels seus continguts sonors a través de la seva pàgina web.

Baixeu-vos l’arxiu en mp3!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s