Imatge del Facebook d'Una tarda a l'òpera

Nova cita amb l’òpera, internet i les noves tecnologies. Cada tercer diumenge de mes parlem d’aquests temes al programa que Jaume Radigales presenta des de fa 14 temporades a Catalunya Música. Em refereixo a Una tarda a l’òpera, i la secció Opera Mundi.

Ahir vam parlar d’un interessant vídeo en el que apareix un baríton alemany, Michael Volle, en el moment de cantar. S’hi pot veure, a través una ressonància magnètica en temps real, el moviment que fa la cavitat vocal de Volle mentre canta. El vídeo el va penjar The Telegraph fa uns dies al seu lloc web. A més, vam comentar el Parsifal que es va fer al Teatro Real de Madrid, que per primera vegada a l’Estat, es va poder veure en 4K, això és en UHD (Ultra Alta Definició).

També vam fer-nos ressò del vídeo que el Gran Teatre del Liceu va penjar al seu canal de YouTube fa unes setmanes, concretament el dia de Sant Jordi. Després de la funció de Simon Boccanegra de Verdi, es va celebrar el 50è aniversari del debut de Plácido Domingo al Liceu.

I sense deixar els vídeos, vam comentar l’incident que el tenor Jonas Kaufmann i la soprano Angela Gheorghiu van protagonitzar a l’Òpera de Viena, en una de les funcions de Tosca.

També vam parlar de la iniciativa del Liceu d’acostar els protagonistes d’algunes de les seves produccions al seu públic, i també a tot aquell qui ho vulgui recuperar a través del seu canal de YouTube. Aquesta proposta s’anomena L’artista respon, i s’afegeix a l’oferta de xerrades, articles i diàlegs a l’entorn dels títols liceistes, que tenim a l’abast a través d’internet. L’artista respon corresponent a I Capuleti e I Montecchi.

I acabàvem, un dia més, amb les tres piulades. Aquest cop eren de la soprano italiana Eleonora Buratto, també de la revista Ópera Actual i, finalment, de l’Almanacat Musical.

Baixeu-vos l’arxiu mp3 des d’aquest enllaç.

Tècnic de so: Pau Blasi

Podeu seguir Una tarda a l’òpera a través de la seva pàgina web, i també del Facebook i el Twitter del programa.