Imatge del Facebook d'Una tarda a l'òpera
De mica en mica tot va arribant al final, les temporades de concerts es van acabant, i també les radiofòniques. El tercer diumenge de mes parlem d’òpera, internet i noves tecnologies a Catalunya Música, i aquest juny no ha estat una excepció. És la secció Opera Mundi, que sona dins el veterà programa operístic Una tarda a l’òpera, que Jaume Radigales realitza i presenta a l’emissora clàssica catalana des de fa catorze temporades.

Aquesta vegada hem parlat d’Opera Platform, un portal per veure òpera a través d’internet de manera lliure, que ha arribat al primer any de vida. També comentàvem un parell d’iniciatives vinculades al Gran Teatre del Liceu: la iniciativa #LaMevaButacaFresca i la transmissió que es va fer per a 200 cinemes europeus de l’òpera I Capuleti e i Montecchi, de Vincenzo Bellini. A més, hem parlat de La Fura dels Baus, que segueixen generant notícies en relació a l’òpera. No fa gaire que han estrenat a Linz l’òpera Terra Nova, de Moritz Eggert, d’argument futurista, amb direcció d’escena de Carlus Padrissa.

Hem tancat la secció, com és habitual, amb les tres piulades. Aquest cop hem triat tweets de l’Almanacat Musical, el Museu de la Música i el Cronista Errant (Xavier Cester).

Descarregueu-vos l’arxiu mp3 des d’aquest enllaç.

Tècnic de so: Pau Blasi

Val la pena passejar-vos pel Facebook i el Twitter del programa.